18.5 C
Tirana
Friday, March 1, 2024
spot_img
Faqe KryesoreLajmeAktualitetMendo të ardhmen/ 30 arsyet përse duhet të zgjidhni Fondin e Pensioneve...

Mendo të ardhmen/ 30 arsyet përse duhet të zgjidhni Fondin e Pensioneve Vullnetare SIGAL

Në një kohë kur çmimet njohin vetëm rritje dhe jetesa është bërë më e vështirë, a mjafton pensioni shtetëror për të shtyrë muajin?

A mjafton pensioni i pleqërisë për të përballuar jetesën sot? Po nesër a do të mjaftojë?

Një ndër zgjidhjet, shumë e përhapur prej vitesh tashmë në botë por së fundmi gjerësisht edhe në Shqipëri, është investimi në një Fond Vullnetar Pensioni.

Sipas të dhënave nga AMF, për nga vlera e aseteve neto, fondi më i madh i Pensioneve Vullnetare në Shqipëri është SIGAL PENSION, me mbi 43% të totalit.

Ja 30 arsyet përse shqiptarët dhe jo vetëm kanë zgjedhur Fondin e Pensioneve Vullnetare SIGAL:

1. Është një Fond Pensioni me kontribute individuale të përcaktuara.

2. Pjesë e Grupit SIGAL UNIQA, një ndër grupet më të mëdhenj financiare në rajon dhe jo vetëm.

3. Lider ne tregun e pensioneve private duke zotëruar 45% të tij

4. Një zgjedhje dhe zgjidhje e sigurt në një moment mjaft të rëndësishëm të problemeve që po përballet sot sistemi i pensioneve në Shqipëri.

5. Mundësia për një alternative të qetë dhe të garantuar në moshën e tretë.

6. Operon dhe është aktiv në të gjithë Shqipërinë.

7. Të drejtën për tu anëtarësuar e kanë të gjithë personat, pavarësissht nga mosha, vendndodhja dhe punësimi.

8. Kontributi minimal është 1,000 lekë në muaj.

9. Kontributet për pension privat mund ti paguajnë individët anëtarë të Fondit, punëdhënësit e tyre, ose çdo person i tretë ne emër të tyre në lekë.

10. Në rastet kur kontributi paguhet në një monedhë tjetër, shuma e paguar konvertohet në monedhën lekë me kursin zyrtar të konvertimit valutor, të asaj dite kur bëhet pagesa.

11. Kontributi për pension mund të paguhet në baza mujore, 3-mujore, 6-mujore dhe vjetore.

12. Kontributet mund të paguhen edhe si shumë e menjëhershme ‘single payment’.

13. Kapitali i rregjistruar: 57,028,800 lekë

14. Asetet e Anëtarëve : 1,940,729,146 lekë, (me datë 18.10.2021)

15. Ju pajis me Kartën e Anëtarësimit që në momentin e nënshkrimit të kontratës.

16. Astetet e Fondit investohen më synim rritjen e kthimit nga investimi për anëtarët e tij dhe për t’i siguruar atyre një të ardhme të sigurt.

17. Investimet e Fondit bëhen në instrumenta me kredibilitet të fortë, të llojeve dhe karakteristikave të ndryshme dhe mbi bazën e parimit të ruajtjes së nivelit të mjaftueshëm të likuiditetit.

18. Kontributi ose investimi juaj në Fondin e Pensioneve Private NUK i nënshtrohet tatimit mbi të ardhurat, ose taksës mbi vlerën e shtuar.

19. Pagesa e përfitimeve ofrohet për anëtarët e Fondit në format e: 1) Pension Pleqërie të Parakohshëm; 2) Pension Pleqërie; 3) Pension Invaliditeti; 4) Pension familjar trashëgimie; 5) Pagesa të parakohshme.

20. Madhësia e pensionit do të varet nga madhësia e kontributit të përmuajshëm që ju do të vendosni për të kontribuar.

21. Si anëtarë të Fondit ju do të jeni të lirë të zgjdhin mënyrën e tërheqjes së aseteve nga llogaria juaj personale në tre forma: 1) në mënyrë të menjëhereshme; 2) në mënyrë periodike si pension; c) në mënyrë të parakohshme.

22 Pensioni paguhet në bankën ku keni llogarinë tuaj.

23. Në rast humbje jete si anëtar të Fondit, asetet e mbetura në llogarinë tuaj do t’u shpërndahen trashëgimtarëve sipas aktit të trashëgimisë.

24. Si anëtar ju do të keni gjithashtu të drejtën, që në çdo kohë, të transferoni asetet tuaja nga një fond pensioni në një tjetër, i cili administrohet nga e njëjta ose nga një shoqëri tjetër administrimi.

25. Klientët aktualë vijnë nga kompanitë dhe insitucionet më të mëdha publike dhe private në Shqipëri, si edhe nga invidividë të çdo moshe, profesioni, vendndodhje etj.

26. Fondi vepron me ndershmëri, kujdes dhe profesionalizëm, në zbatim të kuadrit ligjor ekzistues dhe praktikave më të mira.

27. Mbikqyret nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare (AMF).

28. Përcakto vet se sa pension do që të marrësh dhe llogarit online duke klikuar në: https://fondisigal.com.al/llogarit-pensionin/

29. Transparencë në kohë reale përmes faqes zyrtare në internet:

30. Fondi i Pensioneve Vullnetare SIGAL vepron me integritet, kujdes dhe profesionalizëm, në zbatim të kuadrit ligjor ekzistues dhe praktikave më të mira.

Lexo edhe: “Parajsat” e moshave të treta, shtetet me sistemin më të mirë të pensioneve

Planifikoni të ardhmen me Fondin SIGAL dhe jetoni jetën tani…

Për më shumë informacion:

Adresa: Rruga Donika Kastrioti, Tirana, Shqipëri

Tel: +35544511666

E-mail: [email protected]

spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

REKLAME

spot_img

Me te lexuarat