15.5 C
Tirana
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
Faqe KryesoreLajmeAktualitetRritet numri i grave të prekura nga sëmundjet e zemrës/ Pse duhet...

Rritet numri i grave të prekura nga sëmundjet e zemrës/ Pse duhet të kemi një sigurim privat shëndeti

Kardiologu, Indrit Temali tha se një nga faktorët kryesor që po bën që gra gjithnjë e më të reja të kalojnë atak në zemër është edhe përdorimi i duhanit.

I ftuar në  EuroNews Albania ai tha, se vihet re se janë shtuar shumë gratë që e konsumojnë duhanin, gjë që ka çuar edhe në numrin më të lartë të të rejave të prekura nga sëmundjet e zemrës.

“Krahas faktorëve të tjerë, kryesore në shkaktimin e atakut në zemër është përdorimi i duhanit. Ka një tendencë të shtuar të përdorimit të duhanit të grave në moshat e reja. Duhet të ulet përdorimi i  duhanit te gratë, sepse kur ato kalojnë në infarkt ato kalojnë disa herë më keq se burrat. Pastaj janë, kolesteroli, mbipesha, tensioni, çdo gjë e lartë është faktor madhor rreziku për sëmundje zemre”,është shprehur kardiologu.

TË KESH NJË SIGURIMI PRIVAT SHËNDETI

Të gjithë duam të jetojmë një jetë të shëndetshme dhe nuk na pëlqen të shkojmë në spitale. Por jo pak herë shëndeti nuk është nën kontrollin tonë dhe na duhet të përballemi me shumë sëmundje ose aksidente.

Dhe duke parë sesa kushtojnë trajtimet shëndetësore dhe spitalore, për shumë prej nesh bëhet e vështirë financiarisht ti përballojmë ato.

Prandaj, rruga më e mirë është të jemi të siguruar në çdo moment dhe në këtë mënyrë duke paguar një tarifë të vogël çdo vit mund të marrim shërbime në spitalet dhe klinikat më të mira në Botë.

Jetë Plus” nga SIGAL UNIQA

Nëse po kërkoni një siguracion shëndeti, dedikuar enkas sëmundjeve të rënda, siç janë edhe ato kardivaskulare, e gjeni vetëm tek SIGAL UNIQA Group Austria.

Me Kartën “Jetë Plus” nga SIGAL UNIQA, një produkt unik për Shqipërinë, ju mbuloni gjithçka nevojitet në rast sëmundjesh serioze si ndërhyrjet kirurgjikale në zemër, kokë e shtyllë kurrizore si dhe transplantet.

Me “Jetë Plus”, për gjithçka mendon SIGAL UNIQA, duke nisur nga:

– Konfirmimi i diagnozës nga mjekë të huaj

– Përzgjedhje të spitalit më të mirë për diagnozën e identifikuar

– Ndërhyrja kirurgjikale dhe trajtimi jashtë vendit

– Çdo procedurë që ju duhet për të qenë të sigurt se po merrni shërbimin mjekësor më të mirë në botë, pa u shqetësuar për organizimin apo pagesat.

– Mbulim të shpenzimeve të udhëtimit dhe akomodimit nga fillimi deri në fund të trajtimit për pacientin dhe të afërmin që e shoqëron.

– Me Kartën “JETË PLUS” është i mbuluar çdo shpenzim deri në 1 Milion Euro.

Përveç sëmundjeve të zemrës, ky siguracion mbulon edhe tumoret malinje, transplatet dhe ndërhyrjet në kokë apo shtyllë kurrizore.

Çmimi? Shumë i ulët në krahasim me atë çfarë ofron. 160 euro në vit për fëmijët dhe 230 euro në vit për të rriturit.

KARTAT E SHËNDETIT

Kartat e Shëndetit ofruar nga SIGAL UNIQA mbulojnë gjithçka nevojitet për shëndetin. Duke nisur nga check up-i, ndërhyrjet kirurgjikale, transplantet, ekzaminime në klinikat dhe spitalet më të mira në botë etj.

Konkretisht “Karta Gold” ofron:

 1. Kujdes Parandalues. (Check Up) në klinikat më të mira në Shqipëri, Itali apo Austri.
 2. Diagnostikim. Çdo ekzaminim mjekësor që rekomandon mjeku specialist për të identifikuar një diagnozë.
 3. Trajtim mjekësor. Çdo ndërhyrje kirurgjikale me apo pa shtrim në spital; seancat e kemioterapisë apo radiografisë në rast sëmundjeje malinje.
 4. Shtatzania. Mbulim i pjesshëm i faturave të ndjekjes së shtatzanisë dhe lindjes për çdo të siguruar që ka mbi 10 muaj në skemë.
 5. Vizitë për sytë. Vizitë tek okulisti. Xhama dhe lente me zbritje.
 6. Kujdesi për dhëmbët. Çdo emergjencë dentare deri në 350 euro.
 7. Rehabilitim me fizioterapi. Seanca fizioterapie pas një sëmundje të rëndë apo aksidenti.
 8. Trajtim për shëndetin mendor. Kujdes psikiatrik për çdo të siguruar që ka mbi dy vjet në skemë.
 9. Mjekimi me ilaçe. Mbulim i të gjitha recetave të lëshuara nga një mjek specialist.
 10. Trajtim për sëmundjet e rënda. Mbulim i udhëtimit, akomodimit, trajtimit në çdo vend të Botës për çdo të siguruar që diagnostikohet me sëmundje kancerogjene, zemre apo ka nevojë për transplant.
 11. Sigurim Jete nga aksidentet. Kompensim i pagës së humbur në rast indaliditeti për të siguruarin; dëmshpërblim për familjen nëse i siguruari humb jetën.
 12. Shëndet në Udhëtim. Mbulim i emergjencave mjekësore gjatë udhëtimeve në Evropë.
 13. TeleShëndet. Aplikacioni që ju mundëson komunikimin audio dhe video me një mjek të licensuar, 24 orë të ditës, 7 ditë të javës.

APLIKONI ONLINE në:  https://sigal.com.al/…/sigurimi-i-shendetit-privat…/

Asnjëri prej nesh nuk e di se çfarë na ka rezervuar jeta. Ndaj është e rëndësishme që ti paraprijmë gjërave, që kur të përballemi me probleme të tilla të luftojmë për jetën dhe jo për të gjetur paratë.

Për çdo informacion shtesë, mund të shkruani në:

E-mail: [email protected]

WhatsApp: +355 68 606 2829

spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

REKLAME

spot_img

Me te lexuarat