15.5 C
Tirana
Monday, December 5, 2022
spot_img
Faqe KryesoreKryesoreRregullatori lëshon rregullat e reja të detyrueshme të sigurimit të trafikut

Rregullatori lëshon rregullat e reja të detyrueshme të sigurimit të trafikut

Agjencia për Rregullimin dhe Mbikëqyrjen e Sigurimeve dhe Pensioneve Private ka shpallur rregullore të reja për sigurimin e detyrueshëm të përgjegjësisë ndaj palëve të treta që do të zbatohen në periudhën afatshkurtër dhe afatmesme.

Synohet zgjidhja e problemeve strukturore në sigurimin e trafikut në mënyrë që të sigurohet që kjo të jetë një degë e qëndrueshme e biznesit. Aktualisht, dega e sigurimeve motorrike, që është dega më e madhe në Turqi, është me humbje dhe ul performancën e sektorit të sigurimit.

Objektivat afatmesme të Agjencisë përfshijnë:

  • Rritja e penetrimit të sigurimeve motorrike;
  • Në Turqi ka 26.1 milionë automjete, 5.1 milionë prej të cilave nuk kanë sigurim;
  • Kalimi në sistemin e kompensimit direkt;
  • Me sistemin e kompensimit të drejtpërdrejtë, sigurimet motorrike do të ndalin së qeni një produkt i orientuar nga çmimi dhe do të bëhen një produkt i orientuar drejt kënaqësisë së klientit”.
spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

REKLAME

spot_img

Me te lexuarat