10.5 C
Tirana
Wednesday, April 24, 2024
spot_img
Faqe KryesoreLajmeAktualitetTë përfitosh pension 5 vjet para moshës së pensionit në shtet/ Ja...

Të përfitosh pension 5 vjet para moshës së pensionit në shtet/ Ja rruga që duhet të ndiqni

Të gjithëve na duket sikur dalja në pension është shumë vite larg.

Duke u përqëndruar tek fluksi dhe dinamika e së tashmes, harrojmë se vitet kalojnë shumë shpejt dhe mosha e pensionit vjen sa hap e mbyll sytë.

Prandaj planifikimi i një pensioni vullnetar do t’ju mundësojë të ruani dhe të shijoni stilin tuaj aktual të jetesës edhe përtej viteve të punës.

LEXO EDHE: Qytetarët drejt pensioneve private/ Ponari: Evropa s’ka pensione më të larta por ka tre sisteme pensionesh, Shqipëria vetëm një

Me një fond pensioni në “SIGAL UNIQA Fond Pensioni”, ju investoni pak nga të ardhurat tuaja të përmuajshme dhe korrni fitimet e këtij investimi kur të dilni në pension.

Pa harruar që, që ju mund të zgjidhni të përfitoni pensionin 5 vite përpara moshës së pensionit në shtet.

Por çfarë përfitimesh të tjera ka të pasurit e një llogarie pensioni në SIGAL UNIQA Fond Pensioni“?

▪ Ju përcaktoni shumën e kontributit dhe masën e pensionit që do të përfitoni;

▪ Fondet tuaja investohen në tituj qeveritarë të emetuar dhe garantuar nga Qeveria
Shqiptare dhe kanë një kthim neto nga investimi rreth 4% në vit.

▪ Asetet në llogarinë tuaj janë të trashëgueshme

▪ Ka një sistem fiskal mjaft favorizues si për punëmarrësin dhe për
punëdhënësin ku: Kontributi zbritet nga të ardhurat personale për efekt tatimi;

▪ Fitimi që realizohet nga investimi i aseteve nuk i nënshtrohet tatimit;

▪ Kontributet e bëra nga punëdhënësi dhe çdo kontribues tjetër, në emër dhe për llogari të
anëtarit, për efekte fiskale, nuk vlerësohen si të ardhura personale të anëtarit;

▪ Kufiri maksimal për lehtësitë tatimore për kontributet vjetore, është vlera më e vogël, që
del nga krahasimi i shumës 200,000 lekë dhe 15% të të ardhurave vjetore bruto të
anëtarit – deri në moshën 50 vjeç. Ndërsa për anëtarët mbi 50 vjeç është vlera më e
vogël, që del nga krahasimi i shumës 250 000 lekë dhe 25% të të ardhurave vjetore bruto
të anëtarit.

▪ Kontributet nga punëdhënësi për punëmarrësin e tij vlerësohen si shpenzim
operativ, i zbritshëm për qëllime të tatimit mbi fitimin, deri në shumën vjetore
250,000 lekë për çdo punëmarrës

Me SIGAL UNIQA Fond Pensioni ju mund ta prisni të qetë të ardhmen.

Kontaktoni me një nga këshilltarët e Fondit dhe zgjidhni investimin më të përshtatshëm për ju.

E-mail: [email protected]

Tel: +35544511666

LEXO EDHE: VIDEO/ Pensionet private, “revolta” e Erion Kristos: Pse këta maqedonasit kaq të zgjuar more?!

spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

REKLAME

spot_img

Me te lexuarat