15.5 C
Tirana
Monday, December 5, 2022
spot_img
Faqe KryesoreLajmeAktualitetSigurimet e automjetit/ SIGAL UNIQA vijon të udhëheqë tregun në Shqipëri

Sigurimet e automjetit/ SIGAL UNIQA vijon të udhëheqë tregun në Shqipëri

Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare (AMF) publikoi një ditë raportin mbi ecurinë e tregut të sigurimeve në Shqipëri për periudhën janar-gusht 2022.

Përveç Sigurime të Pronës dhe Shëndetit, ku rënditej në krye, SIGAL UNIQA Group Austria udhëheq edhe tregun e sigurimeve motorike.  Nga 8 kompanitë që operojnë në tregun e Jo-Jetës, SIGAL UNIQA kryeson tregun duke zënë 21.38% të tij.

Edhe sa i përket dëmeve në Sigurimet Motorike, SIGAL është i pari me mbi 23% ose mbi 660 milionë Lekë të paguara tek klientët e saj në 8 muaj.

Dëmet e paguara bruto në sigurimin motorik për periudhën janar-gusht 2022 kapën vlerën 2.8 miliardë lekë, duke pësuar një rritje me rreth 7.94% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

LEXO EDHE: Asistencë Rrugore për herë të parë në Shqipëri/ “SIGAL UNIQA AUTOSOS”, me ju në çdo rrugë të Europës

Pagesat e drejtpërdrejta te klientët, çelësi i suksesit për SIGAL UNIQA-n

Çdo klient përfitues, i siguruar, i dëmtuar nga një i pasiguruar, i paidentifikuar, pa patentë, nën ndikimin e pijeve alkolike etj, paguhet drejtpërdrejtë nga SIGAL, me këtë të fundit që mund të bëjë rimbursimin e vlerës sipas ligjit, duke ju rikthyer me regres shkaktarit të dëmit.

Pagesa e drejtpërdrejtë e klientit përfitues është një formë që tregu europian i sigurimeve ka kohë që e aplikon.

Një nismë e tillë ka bërë që klientët të rrisin besueshmërinë e tyre ndaj SIGAL-it dhe për pasojë edhe në rritjen e tregut të sigurimeve vullnetare, ku ashtu si në ato të detyrueshme, SIGAL UNIQA Group Austria vijon të jetë lidere e tregut, si në prime të shkruara ashtu edhe në dëme të paguara.

Disa nga avantazhet e trajtimit të drejtpërdrejtë të dëmshpërblimit nga SIGAL UNIQA:

  • Rritet cilësia e shërbimit ndaj klientit
  • Ulet koha për dëmshpërblimin e nje klienti
  • Rritet besueshmëria ndaj tregut të sigurimeve. Aktualisht, nëse një kompani zgjat procedurat, bën vlerësime të pasakta dhe vonon në pagimin e dëmshpërblimit, atëherë kjo ndikon negativisht për të gjithë tregun e sigurimeve.
  • Nëse çdo kompani sigurimi do të trajtonte klientin e tij me shpejtësi dhe cilësi, kjo do të ndikonte në rritjen e besueshmërisë në treg dhe klientët do të ofroheshin edhe për siguracione vullnetare (shëndet apo pronë).
  • Bëhet një vlerësim më i drejtë për dëmin e shkaktuar, pasi për dëme të rëndësishme ekspertiza mund të kryhet nga ekspertë të dy kompanive (përgjegjëse dhe shkaktare).
  • Krijon kushte kushte pozitive për rritjen e tregut të sigurimeve vullnetare, duke rritur besueshmërinë ndaj tregut të sigurimeve në përgjithësi.

Të duhet një siguracion? Kliko dhe Bli Online në SIGAL

SIGAL UNIQA Group Austria, me qëllim përafrimin me kompanitë simotra në botë dhe për t’ua lehtësuar jetën klientëve të saj, ka kontribuar dhe po kontribuon shumë edhe në teknologji dhe platforma të cilat u lejojnë atyre të kenë akses më të lehtë në sigurime.

Ju ka mbaruar siguracioni i makinës? Apo po vini me pushime në Shqipëri dhe nuk doni të prisni në rradhë për policën kufitare? Hapni tani nga celulari ose laptopi juaj  www.sigal.com.al  dhe çdo siguracion që ju nevojitet për automjetin tuaj mund të blihet ONLINE.

Nuk ka rëndësi ku ndodheni, në shtëpi, punë, pushime, madje edhe jashtë Shqipërisë mund të blini në pak minuta çdo siguracion që ju nevojitet.

Gjithashtu, SIGAL ONLINE ju ofron mundësinë që, nëse je i siguruar tashmë, të mund të informohesh në kohë rekord se si të veprosh në rast dëmi.

Nëse doni të siguroheni ka vetëm një emër, SIGAL UNIQA Group Austria…

Web: www.sigal.com.al 

E-mail: [email protected]

WhatsApp: +355 68 606 2829

 

spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

REKLAME

spot_img

Me te lexuarat