15.5 C
Tirana
Wednesday, April 24, 2024
spot_img
Faqe KryesoreLajmeAktualitet'Shifrat po njohin rritje', ISHP: 120 raste me kancer në qafën e...

‘Shifrat po njohin rritje’, ISHP: 120 raste me kancer në qafën e mitrës. Si ju vjen në ndihmë “Sigurimi anti-Tumor”

120 raste të reja me kancer në qafën e mitrës janë identifikuar përgjatë vitit 2022. Ashtu si në të gjithë botën, edhe në Shqipëri shifrat po njohin rritje.

Në Shqipëri regjistrohen çdo vit mbi 6 mijë raste të reja me kancer.

Më të diagnostikuarat në vendin tonë janë kanceri i mushkërive dhe kanceri i gjirit.

Shtrimet në spital në sistemin shëndetësor publik nga sëmundjet kanceroze dhe tumorale kanë ardhur në rritje të vazhdueshme si për meshkujt edhe për femrat.

Epidemia globale e kancerit po njeh rritje vit pas vit ndërsa parashikohet që të kemi një rritje me 19.3 milionë raste në vit deri në vitin 2025 krahasuar me 14.1 milionë në vitin 2012.

“Sigurimi anti-Tumor” nga SIGAL UNIQA, ndihma financiare që ju nevojitet në luftën kundër tumorit malinj

Tumoret malinje mund të shkatërrojë ambiciet tona në jetë dhe të na lërë me shqetësime emocionale dhe financiare.

Sigurimi Anti-Tumor nga SIGAL UNIQA do të ndihmojë në lehtësimin e barrës suaj financiare, që ju mund të përqendroheni në luftimin e sëmundjes.

Benefitet e Sigurimit Anti-Tumor:

  • Nuk plotëson pyetësor shëndetësor
  • Kualifikohesh menjëherë nëse nuk je diagnostikuar më parë me tumor malinj dhe as nuk po trajtohesh aktualisht
  • Zona e mbulimt është e pa limituar
  • Skemë që pranon në sigurim çdo individ deri në 80 vjeç
  • Shuma monetare që zgjedh i siguruari akordohet menjëherë pas diagnositikimit.
  • Opinion i dytë mjëkësor për çdo diagnozë të gjetur (jo vetëm tumoret malinje) dhe për të marrë mendim të specializuar për mënyrën më të avancuar të trajtimit;

Kush mund të merret në sigurim?

Çdo person që është rezident në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut.

Si llogaritet çmimi?

Çmimi (Primi) i sigurimit llogaritet referuar: moshës, gjinisë dhe limitit/shumës maksimale për dëmshpërblim që vetë i siguruari zgjedh.

Si mund ta paguajë këtë produkt sigurimi?

Policat e Sigurimit anti-Tumor mund të kenë vlefshmëri, 2 vjeçare, 5 vjeçare ose 10 vjeçare. Pagesa kryhet vitin e parë për dy vite rresht dhe në vijimësi çdo vit.

Të gjithë së bashku duhet të  bëjmë diçka për të ulur impaktin negativ të kancerit në botë dhe të shpëtojmë miliona jetë duke ulur barrierat në mënyrë që të semurët të kenë mundësi të përfitojnë nga shërbimet parandaluese, diagnostikuese dhe trajtuese të kancerit, pa menduar për kostot financiare.

Shembull përfitimi:

Në moshën 50-vjeçare, Dritani bleu Sigurimin Anti-Tumor tek SIGAL UNIQA dhe e pagoi tarifën e sigurimit për 5 vite njëherësh.

Në vitin e 3-të, ai u diagnostikua me kancer të prostatës që kishte përparuar në fazën e fundit.

Sipas planit të Sigurimit, Gentit do t’i paguhet një shumë parash prej 100% të shumës së siguruar për të ndihmuar në lehtësimin e barrës së tij financiare.

Akordimi i shumës së siguruar e mbyll përgjegjësinë e SIGAL UNIQA ndaj të siguruarit dhe primi i parapaguar për dy vitet e tjera i kthehet atij në llogari.

LEXO EDHE“Monitor”: Edhe për vitin 2022, tregu i sigurimeve u kryesua nga SIGAL UNIQA Group Austria

Për më shumë informacione mund të shkruani në:

Whatsapp: 068 606 2829

E-mail: [email protected]

spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

REKLAME

spot_img

Me te lexuarat