15.5 C
Tirana
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
Faqe KryesoreEkonomiSektori i sigurimeve shënon rezultate pozitive, zgjerohen primet e shkruara bruto

Sektori i sigurimeve shënon rezultate pozitive, zgjerohen primet e shkruara bruto

Sektori i përgjithshëm i sigurimeve të Singaporit ka regjistruar rezultate pozitive si për segmentin ndërkombëtar ashtu edhe për atë vendas me një rritje të kombinuar prej 15% në primet e shkruara bruto në 9.34 miliardë dollarë (7 miliardë dollarë) në vitin 2022, sipas statistikave më të fundit të publikuara dje nga Shoqata e Sigurimeve të Përgjithshme të Singaporit.

Tregu ndërkombëtar, i cili u zgjerua me 21.5% në 4.5 miliardë dollarë në primet e shkruara bruto në vitin 2022, pa rritje dukshëm më të lartë se norma e rritjes së tregut vendas prej 9.6%.

2022 ishte viti i dytë radhazi i rritjes së regjistruar për sektorin e brendshëm, duke nënvizuar qëndrueshmërinë e tij teksa del nga pandemia COVID-19.

Kjo erdhi si pasojë e fuqizimit të marrjes në sigurim në segmentet e shëndetit, pronës dhe udhëtimit në tregun e brendshëm, me lehtësimin e kufijve të udhëtimit globalisht duke kontribuar në rritjen e konsiderueshme në këtë të fundit. Rrjedhimisht, fitimi nga marrja në sigurim u rrit me 14.8% nga viti në vit në 301.6 milion S$ në vitin 2022, i nxitur nga performanca e fortë në segmentin e shëndetësisë.

Performanca e fuqishme e sektorit të sigurimeve të përgjithshme gjatë vitit të kaluar ka përforcuar pozicionin e vendit tonë si një qendër kryesore sigurimesh në rajon. Pavarësisht sfidave të paraqitura nga pandemia, sektori ka shfaqur elasticitet, përshtatshmëri dhe përshtatshmëri dhe risi, duke na mundësuar të vazhdohet shërbimi i klientëve dhe mbështetjen e rritjes ekonomike.

spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

REKLAME

spot_img

Me te lexuarat