10.5 C
Tirana
Thursday, March 23, 2023
spot_img
Faqe KryesoreLajmeAktualitet32 humbje jete nga aksidentet në punë

32 humbje jete nga aksidentet në punë

Në Shqipëri çdo dy ditë një punëtor aksidentohet në vendin e punës.

Sipas të dhënave të siguruara nga Tv Klan, 184 persona janë aksidentuar në punë përgjatë vitit 2022, ndërsa 32 kanë humbur jetën.

Aksidentet me pasojë vdekje në punë kanë si shkak kryesor rënien nga lartësia, moszbatimin e rregullores së sigurimit teknik apo dhe kontaktin me energjinë elektrike.

Fatalitetet janë regjistruar gjatë punëve në ndërtim, ndërmarrje prodhuese, miniera si dhe ne disa sektorë të tjerë.

Ndërsa aksidentet më të shumta kanë ndodhur në ndërmarrje prodhuese, pasuar nga miniera dhe ndërtimi.

Për përfaqësuesit e sindikatave, punonjësit duhet të mos neglizhojnë rastet kur punojnë në kushte të pasigurta.

Problemi nuk është vetëm i punëdhënësve, ata janë të parët por problem është edhe i punëmarrësve, të cilët duhet të jenë informuar për të drejtat e tyre. Punonjësit të cilët janë në fronte të vështira punë, në vinçe, në kantiere detare, nëpër miniera, të jenë të sigurt pastaj të shkojnë në punë.”

Në 3 vitet e fundit  në Shqipëri çdo vit raportohen mbi 180 të aksidentuar.

ÇFARË DUHET TË DIMË

Dhimbja e humbjes së të afërimit kurresesi nuk duhet të jetë një arsye për shkatërrim të financave.

Nëse kryefamiljari humbet jetën, familja humbet të ardhurat që sjell në familje, kjo sjell varfëri, sjell përkeqësim të kushteve sociale të familjes.

SIGURIMI NGA AKSIDENTET PËR PUNONJËSIT

Paaftësia e përkohshme për punë ose paaftësia mund të dëmtojë xhepin, të vërë në rrezik të afërmit, të cilët do të detyrohen të përballojnë koston e shërbimeve mjekësore, shërimin dhe sigurimin e jetës së punonjësit të dëmtuar.

Sigurimi nga aksidentet do t’ju ndihmojë të përballoni situata të tilla urgjente dhe të mbuloni shpenzimet e paparashikuara.

Kushdo mund të lidhë një kontratë sigurimi vullnetar nga aksidentet duke lëshuar një policë në emër të tij ose për çdo person tjetër.

Mbulon paaftësinë e përkohshme, paaftësinë e përhershme ose humbjen e jetës të siguruarit të shkaktuar nga aksidente të ndryshme që mund të ndodhin gjatë ushtrimit të veprimtarisë profesionale ose jashtë saj.

Sipas raportit të AMF për vitin 2022, kompania më e besuar dhe që paguan më shumë dëme për produktin “Aksidente dhe Shëndet” rezulton SIGAL UNIQA Group Austria.

LEXO EDHE: “Monitor”: Edhe për vitin 2022, tregu i sigurimeve u kryesua nga SIGAL UNIQA Group Austria

Sigurimi i Punonjësve nga Aksidentet nga SIGAL UNIQA

Mbulimet kryesore:

– Humbje jete në rast aksidenti (përfitues janë familjarët)

– Paaftësi e përhershme në rast aksidenti (invaliditet, paaftësi për të punuar)

– Paaftësi e përkohshme (Shpërblim ditor në masën e pagës ditore)

– Shpenzime mjekësore në rast aksidenti

Kujt mund ti ofrohet:

– Të gjitha bizneseve (P.sh, Miniera, Ndërtim, Fasoneri, Gomisteri, pastrim, piceri, restorant etj)

– Të gjithë individëve (P.sh, Minator, Hidraulik, Elektriçist, Punëtor ndërtimi, shofer etj)

Përfitimet kryesore:

– Garanci financiare për punonjësin për shpenzime mjekësore nga aksidenti

– Mbështetje finanicare e punonjësit në rast paaftësie

– Qetësi morale për punëdhënësin që i siguron punonjësit

– Garanci për detyrimet e punëdhënësit

Ky sigurim mbulon:

– Në rast paaftësie dhe humbje jete nga 500,000 deri në 3,000,000 Lekë

– Shpenzimet mjekësore ose shpërblim ditor në rast paaftësie të përkohshme si pasojë e një aksidenti.

KURRË MOS PUNONI PA PATUR MË PARË SIGURACIONIN QË JU MBRON NGA ÇDO E PAPRITUR NË VENDIN E PUNËS…

Merrni një ofertë tani duke shkruar në:

E-mail: [email protected]

Whatsapp: 068 60 62 829

spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

REKLAME

spot_img

Me te lexuarat