14.5 C
Tirana
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
Faqe KryesoreLajmeAktualitetÇfarë siguracioni mund të kishin 7 punonjësit e asfiksuar në fabrikën e...

Çfarë siguracioni mund të kishin 7 punonjësit e asfiksuar në fabrikën e telit në Kamzë?

7 punonjës në një fabrikë teli në Kamzë u dërguan me urgjencë në QSUT pasditen e djeshme pasi shfaqën shenja asfiksie.

Helmimet mund të shkaktojnë këto ndërlikime në organizëm:

  • Dëmtim të drejtpërdrejtë të lëkurës ose organeve të brendshme, që mund të çojë deri në vdekjen e pacientit.
  • Dëmtim të mëvonshëm të organeve të veçanta, si mëlçia, veshkat, zemra, organet e sistemit të frymëmarrjes etj.

Çfarë do të përfitonin këta punonjës, nëse do të kishin një sigurim të thjeshtë nga aksidentet?

Sigurimi privat nga aksidentet i garanton personave të siguruar (punonjësve) një demshpërblim monetar të menjëhershëm për të gjithë periudhën e paaftësisë së përkohshme, deri në 180 ditë, afat kohor i njohur edhe nga ligji i sigurimeve shoqërore, pagesë kjo qe do të ndihmonte familjet dhe vetë individin për të përballuar humbjen e të ardhurave gjatë kësaj periudhe dhe shpenzimet e njohura shtesë për trajtim mjekësor.

Po nëse do të kishin sigurim privat shëndetësor, çfarë vlere do të shtohej në këtë rast?

Për punonjësit me simptoma më të ndërlikuara, Sigurimi Privat i Shëndetit do të jepte mundësinë e trajtimit në spitale private, jo vetëm në Shqipëri por edhe jashtë vendit.

Përse punëdhënësit nënvlerësojnë këtë kategori siguracionesh për punonjësit e tyre?

Punëdhënësit janë të prirur të përmbushin detyrimet ligjore në “kohë me diell” duke paguar siguracionet e detyrueshme dhe në “kohë me shi”, nxjerrin lekë nga xhepi për ti suportuar punonjësit e tyre;

Disa punëdhënës të tjerë e klasifikojnë këtë, si një shpenzim të tepërt duke i menduar si të pamundura aksidentet dhe ngjarjet fatale.

Ndërsa disa të tjera i klasifikojnë këto siguracione si një pergjegjësi e vetë individit, duke mos kuptuar se shërimi i shpejtë i cdo punonjësi i shërben edhe punëdhënësit, të cilit zëvendësimi i burimeve njerëzore i përkthehet në humbje financiare.

Sa kushton të sigurosh punonjësit në vit?

Nëse çdo punëdhënës do të paguante për punonjësit e tij

700 lekë në muaj – do të kishte një siguracion nga aksidentet

2500 në muaj – do të kishte një siguracion edhe për sëmundjet

Pse bizneset zgjedhin SIGAL UNIQA-n?

Ofrimi i produkteve të sigurimit shëndetësor novatore dhe unike për vendin, korrektësia, pagimi i dëmeve në kohë dhe mundësia që gjithësecili të mund të marrë shërbimet mjekësore në klinikat dhe spitalet më të mira e bëjnë SIGAL UNIQA Group Austria-n kompaninë më të madhe dhe të besuar edhe sa i përket sigurimeve shëndetësore.

SIGAL UNIQA ishte e para kompani sigurimi në Shqipëri që solli siguracionin “Jetë Plus”, siguracion dedikuar sëmundjeve tumoriale, të zemrës, të kokës, shtyllës kurrizore dhe transplanteve me mbulim deri në 1 milion euro.

SIGAL UNIQA ishte e para kompani sigurimi në Shqipëri që solli siguracionin “Anti-Covid”, në një moment delikat jo vetëm për vendin tonë, por për të gjithë botën.

SIGAL UNIQA ishte e para kompani Sigurimi në Shqipëri që solli aplikacionin “TeleShëndet” dhe është sërish e vetmja në vend që e ofron diçka të tillë.

Falë këtij shërbimi çdokush mund të ketë një mjek në celularin e tij, në çdo orë dhe në çdo vend, ndërsa mund të marrë një recetë elektronike që njihet nga çdo farmaci e të përfitojë një sërë benefitesh në klinikat dhe spitalet më të mira në vend.

SIGAL UNIQA ishte e para kompani sigurimi në Shqipëri “Sigurimin anti-Tumor”.

Në bashkëpunim me gjigandin “Swiss Re” dhe nën moton “merr paratë dhe kujdesu për shëndetin”, SIGAL UNIQA është kompania e parë që ofron një siguracion dedikuar vetëm kancerit malinj dhe tumorit beninj në kokë, me mbulim financiar të menjëhershëm në rast diagnostifikimi me një prej këtyre dy sëmundjeve.

Shumën e siguruar e zgjedh vetë i siguruari. Duke filluar nga 5, 10, 50 apo 100 mijë euro.

Meqënëse dëmshpërblimi akordohet në formë cash, është vetë i siguruari vendos se si do ta shpenzojë këtë shumë për trajtimin e tij mjekësor.

SIGAL UNIQA është e vetmja kompani Sigurimi që i mundëson çdo shtrese të shoqërisë, pavarësisht të ardhurave që ka, të ketë një sigurim privat shëndeti përmes 3 kartave “Standard, Silver dhe Gold”, të cilat mundësojnë akses në spitalet dhe klinikat më të mira në Shqipëri, rajon, Evropë dhe Botë.

Të gjitha këto produkte e kanë kthyer SIGAL UNIQA-n në një pikë referimi për çdo qytetar që dëshiron të ketë për vete, familjen apo punonjësit e tij në rastet e bizneseve.

SIGAL UNIQA Group Austria, një mik i mirë për ditët më të vështira

Për çdo paqartësi mund shkruani në:

Whatsapp: 068 606 2829

E-mail: [email protected]

 

spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

REKLAME

spot_img

Me te lexuarat